Doktorsavhandling om Barnkartor i GIS

Nu finns Kerstin Nordins doktorsavhandling att läsa. Hon presenterar metoden "Barnkartor i GIS" som hon och Ulla Berglund på SLU i Ultuna arbetat med sedan 2002. Metoden är väl utprovad i flera kommuner och avhandlingen beskriver hela utvecklingsprocessen av metoden samt diskuterar vidare utveckling av hur kartresultateet ska visualiseras på bästa sätt för att kunna användas av planerare och verksamhetsutövare inom en kommun.
Utgångspunkten i metodutvecklingen var att utveckla en metod som respekterade barnen enligt FN:s Barnkonvention och gav barnen möjlighet att ge sin syn på sin närmiljö på ett sätt som planerare skulle kunna använda som underlag i planeringsprocessen.
Länk till avhandlingen

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln