Utomhuspedagogik i SvD

I förra veckan hade Svenska Dagbladet en rad artiklar om Utomhuspedagogik. Lärare och forskare som arbetar med undervisning utomhus berättade hur bra detta fungerar för en bättre inlärning. Länk till artiklarna

Malin Sive har sedan i Expressen i söndags skåpat ut artiklarna och tycker det är löjligt att gå ut och klättra i träd för att lära sig saker. Hon hävdar att forskningen inte bevisar att det förbättrar lärandet. Synd att forskning om lärande som finns till exempel i USA på Harvard University inte trängt igenom bland svenska förståsigpåare. Howard Gardners åtta intelligenser kommer därifrån och man fortsätter i hans anda med forskning och undervisning i TfU Teaching for Understanding. I detta koncept ingår att gå ut och studera verkligheten, vilket både arkitekturpedagogik och utomhuspedagogik handlar om.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln