Kan barn visionera?

Läs här en intressant artikel om hur man arbetar med barn och unga i planeringen av det framtida Göteborg. Artikeln är publicerad i tidskriften PLAN nr 5-6 2013 och är skriven av Gerd Cruse Sondén och Lars Jonsson.
Lösnummer av tidskriften kan beställas via kansli@planering.org
Länk till artikeln
Man önskar lite stillsamt att fler kommuner ska ta efter. Finns det bra exempel vill vi gärna lyfta fram dem. Arkitekturpedagogen och ARKiS Sveriges Arkitekters arbetsgrupp för arkitekturpedagogik arbetar för att fler arkitekter och kommunala planerare ska engagera sig i samverkan med skolan i framåtsyftande projekt där barnen lär sig mer om sin stad och om planering och lärarna får inspiration att undervisa med närmiljön som läromedel.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln