En stad utan barn?

Hur blir en stad utan barn? Vilken sorts stad eller stadsdel är bra för barn? Läs en artikel från New Geography som diskuterar aspekter på gentrifiering, främst ur amerikanskt perspektiv, men ändå allmängiltigt. Här ett citat ur slutklämmen:
"Ultimately, everything boils down to what purpose a city should serve. History has shown that rapid declines in childbearing—whether in ancient Rome, seventeenth-century Venice, or modern-day Tokyo—correlate with an erosion of cultural and economic vitality."
Det har onekligen bäring på diskussionen kring konkurrensen om marken - ska den användas för shoppingytor och caféer för vuxna, eller skolgårdar och lekparker för barn? Vi behöver planerare som orkar hävda barnens behov och som låter barn och ungdomar medverka och diskutera sin närmiljö på sina egna villkor.
Länk till artikeln

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln