Gestaltad livsmiljö - arkitekturpedagogik - ArkDes?

Idag presenterades utredningen om en Arkitektur, form och designpolitik för Sverige, "Gestaltad livsmiljö". Där föreslår utredaren, Chister Larsson, att ArkDes ska läggas ned och ersättas av en ny myndighet. Hur det blir med den otroligt fina pedagogiska verksamhet som bedrivs där förklaras inte. Den ska vara kvar, men något museum ska inte finnas. Man kan ju då undra hur pedagogerna ska arbeta? Nu har de en finfin basutställning att visa upp och undervisa utifrån. De har rymliga lokaler att göra roliga workshops i, så att skolbarnen kan uppleva och förstå rumsligheter, konstruktioner, rumssamband mm. De har också utställningar som man kan använda i undervisningen.
Överintendenten för ArkDes, Kerstin Brunnberg har skrivit ett pressmeddelande där hon ger sin syn på utredningen.
Läs pressmeddelandet!
ARKiS
kommer att studera Gestaltad livsmiljö ur barnperspektivet 22 oktober i Stockholm och 5 november i Göteborg, www.arkitekt.se/arkis för anmälan.
Det som är fint med utredningen är att man tar upp vikten av att barn får lära sig något om arkitektur och samhällsplanering i skolan.
Länk till utredningen

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln