Barn och unga i samhällsplaneringen i Almedalen

Två seminarier arrangeras under Almedalsveckan på Barnrättstorget den 3:e och 4:e juli kl 11-12.30. Lokalen är Gotlands konstmuseum, S:t Hansgatan 21. Barnrättstorget arrangeras av Barnombudsmannen, Barnrättsakademin, Örebro universitet och stiftelsen Allmänna Barnhuset. Rubriken i Almedalsguiden är:
BARNS INFLYTANDE I FYSISK SAMHÄLLSPLANERING KAN STÄRKAS MED SKOLAN SOM LÄNK FÖR BARN OCH PLANERARE och beskrivs som följer:
”Barn har rätt att uttrycka sina åsikter och få dem beaktade i alla frågor som rör dem. Deras tankar och idéer är värdefulla för samhällsplaneringen. Kommunala utvecklingsarbeten visar att om barn och unga som berörs av en plan utövar sin rätt bidrar deras medverkan också till att planen blir bättre."
Det är Trafikverkets och Boverkets regeringsuppdrag som presenteras, se länk  Projektet har även nominerats till UIA Architecture & Children Golden Cubes Awards

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln