Riskcenter på Arkitekturmuseet

Varning, fara på museet!

Gratis skolbesök om risk och säkerhet 22 mars – 5 maj

Den brittiske designern Onkar Kulars utställning Riskcenter riktar sig speciellt till skolbarn mellan 7 och 11 år. Den är utformad som en interaktiv miljö påminnande om en filminspelningsstudio i miniatyr, där vardagliga platser och situationer iscensatts. Barnen guidas genom scenografin, som omfattar allt från offentlig miljö till hemmet där fara och risk är ständigt närvarande. Besökaren möter bland annat en gatuscen i Stockholm, en järnväg, ett hem, en trädgård, en byggplats, ett torg, en mörk gränd, ett internetcafé, en rättssal och en sjö. Tillsammans med guiden får barnen upptäcka faror och risker och diskutera kring hur man ska undvika och hantera dem i olika situationer. Utställningen Riskcenter lyfter fram uppenbara exempel på fysiska faror som trafik, brand, vatten och personlig säkerhet men här behandlas även frågor om t.ex. antisocialt beteende och vårt sociala och miljömässiga ansvar kopplade till nödsituationer.

Välkommen att boka skolvisningen Varning, fara på museet!
Besöket är gratis, antalet visningar är begränsade.

För bokning och mer information:

visningar@arkitekturmuseet.se eller telefon: 08-587 270 53 (tis-fre kl. 13-15)

För mer information om utställningen www.arkitekturmuseet.se

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln