Föredrag på Tom Tits

På uppdrag av Vetenskapens Hus höll jag, på Tom Tits, i förra veckan ett föredrag för lärare på Kvickentorpsskolan kring hur människor upplever tunnlar (ett ämne jag forskat i) och hur samhällsplanering och arkitektur kan komma in i skolundervisningen. Hur barn och ungdomar kan delta i planering. Detta var ett led i det s.k. Tekniklyftet, då teknikämnet ska uppgraderas och bli ett undervisningsbart skolämne. Tom Tits är ett intressant museum i Södertälje, väl värt ett besök för alla dem som intresserar sig för arkitektur i skolan. Där finns massor med experiment, men även upplevelser av rumsformationer, färger, labyrinter, skalor, avstånd, höjder mm som ger spännande arkitekturupplevelser. Inte minst själva byggnaden, en gammal industrilokal, är intressant arkitektur. Gården, full med installationer, var också inspirerande. Barnen som var där for runt och hade jättekul, samtidigt som de lärde sig något.

Etiketter: utbildning arkitektur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln