CABE Education - en hemsida från Storbritannien med massor av tips och länkar. CABE står för the Commission for Architecture and the Built Environment. Den lades ned 2011, men hela hemsidans innehåll finns fortfarande tillgängligt via The National Archives.

 

Engaging Places, teaching resources, en sajt med lektionsförslag mm. Den är sammankopplad med CABE och English Heritage

 

Ipad-spel 2021 Hur bygger man egentligen en hållbar stad? Det kan skolelever och allmänhet prova på med det nya Ipad-spelet "2021" som nu finns på App Store för gratis nedladdning. Bakom spelet står Mistra Urban Futures, som är ett internationellt centrum för hållbar stadsutveckling. Spelet har tagits fram tillsammans med Chalmers och flera andra samarbetsparter.

 

DiscoverDesign.org En hemsida från Chicago Architecture Foundation, en ny sajt, ett digitalt interaktivt centrum, där både lärare, arkitekter, mentorer och skolbarn kan logga in och få läromedel, bilder, filmer och instruktioner, och själva skicka in egna bilder och annat presentationsmaterial. Det finns en lång rad elevarbeten att titta på och inspireras av.

 

RIAI The Royal Institute of Architects of Ireland har på sin hemsida samlat en rad finfina lektioner som man kan ladda hem och använda.

 

Future Citystad
Future Citystad