HOME/DOM/CASA är en dokumentärfilm om ett arkitektur/dansprojekt i Ukraina, där barnhemsbarn får gestalta sina tankar om vad ett hem är. Arkitektur- och designcentrum vann GOLDEN CUBES AWARDS 2014 i kategorin Audio-Visual Media för denna film.
Länk till filmen    Länk till en fin recension av filmen

"Taking Playce" är en en film som dokumenterar ett internationellt seminarium, en workshop som genomfördes i Göteborg i september 2007. Den arrangerades av nätverket Playce, Göteborgs stad kultur och Västra Götalandsregionen. 130 gymnasieelever i Göteborg och 32 experter, arkitekter och pedagoger från 10 länder arbetade med arkitektur tillsammans under en vecka. Filmen är på engelska.

Länk till filmen


"Arkitekturens Pärlor" fina arkitekturfilmer på ca 8 minuter vardera från den populära TV-serien "Arkitekturens Pärlor" med Christoffer Barnekow och Martin Rörby. Mycket sevärt. Några program brukar finnas på SVT Play 


"Det svenska hemmet" är  en serie på 20 TV-program från UR som handlar om boende, boendeformer, bygggteknik, samhälls- och stadsplanering mm. Serien ingår i UR Access som skolor och högskolor har tillgång till.

Länk till UR-serien

 

"Geometry & Architecture " en film med Madeléne Beckman från Arkitekturmuseet. Filmen visar hur hon tecknar av en fasad och gör en bild med färgade papper och studerar fasadens geometri.

Länk till filmen

"Lego Torni Workshop" en rad korta filmsekvenser på Vimeo från Arkki där barnen bygger Legotorn och sätter samman dem till en stad. 40.000 vita och genomskinliga legobitar! Följ länken, och när du sett första filmen är det bara att scrolla uppåt så ser du att det finns fler filmer att titta på.
Länk till filmen

Dokumentärfilmen HOME/DOM/CASA
Workshop under Playcekonferensen i Göteborg 2007
Workshop under Playcekonferensen i Göteborg 2007