Tävling för högstadieelever

Future City en tävling för skolelever i ÅK 6-9. Skolelverna bygger en stad i Sim City, bygger en modell, skriver två uppsatser och presenterar sitt förslag muntligen. Varje skola får ställa upp med ett lag.

Nätverk

ARKiS

En arbetsgrupp inom Sveriges Arkitekter som sedan närmare trettio år arbetat aktivt med frågan om arkitektur och samhällsplanering på schemat i skolan. Det finns möjlighet att anmäla sig för nyhetsbrev från denna sajt och att ingå i ARKiS nätverk som är öppet för alla.

 

PLAYCE

Ett internationellt nätverk som arbetar med arkitektur i skolan.


UTENAVET

Ett nationellt nätverk för främjande av utomhuspedagogik 

 

A+DEN

Architecture + Design Education, ett nätverk i USA och en del av AAO Associaton of Architecture Organisations

 

Initiative Baukulturvermittlung

Ett nätverk i Österrike som har skapat en innehållsrik hemsida med läromedel, länktips, forskningstexter mm. Man presenterar också dokumentation av genomförda kurser och workshops.

 

Architektur und Schule

Ett nätverk i Bayern i Tyskland som sprider läromedel och information om arkitektur. Vann UIA WP Architecture & Children Golden Cubes Awards 2011 för sitt arbete med skolor i Bayern och för fina läromedel.

 

Ampiainen

Ett finskt nätverk mellan Designmuseet, arkitektorganisationen SAFA, designorganisationen Ornamo och grafikerorganisationsn Grafia samt finska arkitekturmuseet och konstrådet. Hemsidan har massor med läromedel mm.

Modell Illinois Institute of Technology
Modell Illinois Institute of Technology
Future Citystad
Future Citystad